Viestintä ja orkesterin johtamisen taito

Asiantuntijaorganisaation johtamisessa oleellista on selkeän suunnan viestiminen. Asiantuntijat ovat luonteeltaan itseohjautuvia. Tästä syystä, ilman selkeää suuntaa, johtamisen tyhjiö täytetään keksiämällä suunta itse.

Jos sinfoniaorkesterin jokainen taiteilija ryhtyy toteuttamaan omaa tulkintaansa kulloinkin työn alla olevasta teoksesta – tai jopa parempana pitämästään kappaleesta – lopputuloksena ei ole harmoninen sinfonia vaan pikemminki kaupungin hälyääniä muistuttava kakofonia.

Orkesterin johtamisessa on kyse harjoittelusta ja selkeistä ohjeista. Sama periaate toimii myös asiantuntijaorganisaatiossa. Kun suunta on selvillä ja perusasiat on harjoiteltu yhteispeliä silmällä pitäen, soitto miellyttää sekä orkesteria että kuulijoita. Selkeästi määritellyt rajat antavat myös tilaa todelliselle luovuudelle.

Alla on aiheeseen liittyvä videopätkä, jossa Itay Talgam kertoo, miten johtaa kuten suuret kapellimestarit. Lead like the great conductors.

Mainokset
Published in: on 10/01/2010 at 13:09  Jätä kommentti  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://huvimaja.wordpress.com/2010/01/10/viestinta-ja-orkesterin-johtamisen-taito/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: